John's World
Home Over Ons Database Gallery Contact
Portfolio | Albums
This is an example of a HTML caption with a link. Very Easy to update.
"The best way to cheer yourself is to try to cheer someone else up."
 

Samuel Langhorne Clemens

aka Mark Twain

Over Ons

Tja dit ben ik dus.

Velen schrijven hier wat voor schitterende dingen ze al gedaan hebben en waar ze al gepubliceerd zijn. Ik ben bang dat dit verhaaltje niet veel anders zal gaan.

Maar eerst even voorstellen.


Wij zijn Simone en George.
Simone is begonnen met fotograferen eind jaren 80 met een Petri. Een lief babyblauw srl cameratje met 2 objectieven.
Halverwege de jaren 90 zijn we opzoek gegaan naar een AF camera die betaalbaar was. Ook toen konden we het al niet laten om eerst gedegen onderzoek te doen, Google bestond toen nog niet. Dus gewoon met de benenwagen naar diverse fotozaken om informatie in te winnen en prijs te verglijken, ook kieskeurig.nl bestond toen nog niet. Na weken van zoeken eindelijk voor een Canon Eos 5000 gekozen met een 35-80 en een 70-210 lens.  

 

Waarom Canon, ach die waren op dat moment de goedkoopste. De verschillen waren toen niet groot in het segment waar we toen zochten.
En als je eenmaal voor een systeem gekozen hebt blijf je daar doorgaans wel bij. Je collectie objectieven breid uit en vernieuwd. Een overstap zie ik zo snel niet zitten. Maar zou ik opnieuw kunnen kiezen weet ik nog niet of het wel weer Canon zou worden.

 

 Vanaf ‘96 gingen we meer en meer poezen fotograferen en autofocus is dan wel heel handig. Bovendien had ik dan ook wat te doen. Simone richte zich meer op het fokken van katten en daar verveelde ik me enigzins wel mee. Internet begon toen net een klein beetje op gang te komen en een website was wel een leuk medium om je kittens en poezen aan de wereld te laten zien.

Juist door het internet werd mijn intresse in digitale fotografie al snel gewekt. Ook besefte ik, dat wilde je een beetje redelijk voor de dag komen, digitalefotografie geen goedkope hobby meer was.

 

Ergens in 2000 kreeg ik ineens behoeft om te ontdekken hoe de doka werkte, en heb hier en daar een cursus gevolgt “ontwikkelen en afdrukken” waarbij ook het c41 proces aan de orde kwam. Zwart-wit ontwikkelen en afdrukken blijf ik nu nog steeds heel erg leuk vinden maar zeer bewerkelijk en ik besteed er eigenlijk nog maar weinig tijd aan. Maar, in fotografie is niets mooiers dan in een ontwikkelbad je eigen foto te zien opkomen.

 

Vanaf 2002 zijn we voor het overgrote deel over gegaan naar digitaal. Eerst een D-60 later naar meer proffesionele body’s. Voor de “leut”hebben we ook 2 mamya C220’s om hier en daar nog lekker op de ouderwetse manier te fotograferen. Pielen met lichtmetertjes, middenformaat rolletjes. En in het donker de film inspoelen, en ja natuurlijk in een eigen doka je afdrukken maken.
Ben ik daar goed in, ach een Ansel Adams zal ik nooit worden maar heb er wel veel plezier in.

 

Een bloemlezing van wat we zoal gedaan hebben geef ik niet, in de gallery ziet u vast wel wat wij zoal doen.

 

George & Simone